مادر همه اصل ها عدالت
در مسائل اجتماعی ،آن اصلی که مادر همه اصل هاست عدالت است . عدالت یعنی رعایت حقوق افراد دیگر . مشکلی که بشر ، هم در اخلاق دارد و هم در اجتماع ،از جنبه اجرایی اینهاست ، یعنی هیچ کس نیست که اخلاق را نشناسد و یا نداند که عدالت تا چه اندازه ضرورت دارد . مشکل کار در مرحله اجراست .
امام صادق علیه السلام :
اِنَّ النّاسَ يَستَغنونَ اِذا عُدِلَ بَينَهُم وَ تُنزِلُ السَّماءُ رِزقَها وَ تُخرِجُ الارضُ بَرَكَتَها بِاِذنِ اللّهِ تَعالى ؛
اگر در ميان مردم عدالت برقرار شود، همه بى نياز مى شوند و به اذن خداوند متعال آسمان روزى خود را فرو مى فرستد و زمين بركت خويش را بيرون مى ريزد.
كافى ج 3
بشر عملا به آن اندازه به عدالت پایبند است که به خدا معتقد است ،آن اندازه عملا به اخلاق پایبند است که به خدا ایمان دارد . مشکل عصر ما همین است . که خیال می کنیم علم کافی است ، اگر ما عدالت و اخلاق را بشناسیم و به آنها عالم باشیم کافی است . علم منفک از ایمان نه تنها مفید نیست بلکه مضر است .
کتاب آزادی معنوی شهید مطهری
با توجه به نزدیک شدن انتخابات و شرکت در جهادی دیگر وبیان لبیکی دیگر به امام خامنه ای مد ظله عالی ، چیزی که در این روز ها ما باید بدان متوجه باشیم همین رعایت عدالت در گفتار و نوشتار و …………. است
امام صادق عليه السلام می فرمایند :
ثَلاثَةُ اَشياءَ يَحتاجُ النّاسُ طُرّا اِلَيها: اَلامنُ و َالعَدلُ و َالخِصبُ ؛
سه چيز است كه همه مردم به آنها نياز دارند: امنيّت، عدالت و آسايش.
تحف العقول ص32