سویق گندم
امام صادق (عليه السلام ):سويق ، تلخه را از تن ، و بلغم را از معده ،كاملا جدا مى كند و هفتاد گونه بلا را دور مى سازد. الکافی ج۶ص۳۰۶ ح۱۱
طرز تهیه سویق گندم:
ابتدا گندم را در ظرفی(ترجیها مسی یا سنگی) تفت می دهیم.دقت داشته باشید که استفاده از ظروف تفلونی مضر است و استفاده از ظروفی همچون مسی و سنگی خواص بسیاری را وارد غذاههای ما می کند.پس از تفت دادن آن را آسیاب می کنیم.البته اگر از دستگاههای آسیاب استفاده می کنید و می خواهید قبل از آسیاب گندم تفت داده شده مقداری سرد شود تا به دستگاه آسیب نرسد موردی ندارد.سپس گندم آسیاب شده را بار دیگر تفت می دهید.(فرمول:تفت-آسیاب-تفت)
خواص سویق گندم:
مقوی,چاق کننده,افزایش دهنده ی شهوت,بسیار خوب برای رشد کودکان(البته برای خود کودکان باید ذرات ریزتر بشود ولی مادر می تواند هم در دوران بارداری هم در دوران شیردهی مصرف داشته باشد که تاثیر خوبی روی کودک او خواهد گذاشت).