برگ انگور
پیشنهاد طب سنتی:دلمه برگ مو با شیره انگور
معمولا هرچه رنگ برگ مو تیرهتر باشد، ارزش غذایی آن بیشتر است زیرا میزان فیبر آن بیشتر و الیافش ضخیمتر است. از مهمترین خواص برگ مو، میتوان به کاهش رطوبت معده و تقویتکننده عملکرد معده اشاره کرد…
معمولا هرچه رنگ برگ مو تیرهتر باشد، ارزش غذایی آن بیشتر است زیرا میزان فیبر آن بیشتر و الیافش ضخیمتر است. از مهمترین خواص برگ مو، میتوان به کاهش رطوبت معده و تقویتکننده عملکرد معده اشاره کرد…
به همین دلیل استفاده از آن بهتوصیه متخصصان طب سنتی برای تقویت سیستم گوارشی و بهبود عملکرد معده توصیه میشود. درواقع، ترکیبهای نهفته در برگ این درخت باعث بهبود عملکرد معده و هضم راحتتر غذا میشود اما برای حفظ این خاصیت برگ مو، باید هنگام استفاده از آن به چند نکته توجه شود:
۱. از آنجا که برگ گیاه مو، خاصیتی سرد و خشک دارد، اگر بهخوبی پخته نشود باعث نفخ و حتی یبوست میشود به همین دلیل باید کاملا پخته شود بهطوری که هنگام خوردن بافت آن زیر دندان نرم باشد.
۲. هنگام پخت این غذا توصیه میشود حتما از شیره انگور استفاده کنید زیرا علاوه بر اینکه به هضم راحتتر غذا در معده کمک میکند، از عوارض سرد و خشک بودن برگ مو و ابتلا به یبوست میکاهد. به همین دلیل بهتر است هنگام پخت دلمه به آن شیره انگور اضافه کنید.
۳. باید برگها را قبل از مصرف کاملا تمیز کنید یعنی آن را داخل پارچه خیس قرار بدهید و در مدت زمانی کوتاه مصرف کنید. نگهداری برگ مو در فریزر یا آب نمک نیز توصیه نمیشود و بهتر است این برگ در فصل خود و تازه مصرف شود.
۴. البته استفاده از این برگهای لطیف فقط مختص آشپزی نیست و یکی از میوههایی که در طب سنتی کاربرد فراوانی دارد، انگور است که از برگ، چوب و حتی خاکستر آن نیز استفاده میشود. به توصیه متخصصان طب سنتی مصرف موادغذاییای که از برگ مو تهیه میشود، به کسانی که افزایش رطوبت چشم دارند یا دچار مشکلات کلیوی یا افزایش ترشحات پشت حلق هستند، توصیه میشود.