چرا سوسکها شبها پیدایشان میشود!؟
تحقیقات نشان میدهد فقط انسانها نیستند که بیدار شدن و فعالیت صبحگاهی برایشان مشکل است بلکه سوسکها هم مانند انسانها با این مشکل مواجه هستند.
در تحقیقاتی که دانشمندان زیست شناسی دانشگاه وندربیلت انجام دادند مشخص شد توان یادگیری سوسکها در طول روز متفاوت است
این تحقیقات نشان میدهد که سوسکها در صبح نمیتوانند چیزی یاد بگیرند اما در بعد از ظهر وضع فرق میکند.
این اولین نمونه از حشرات است که توان یادگیری آن محدود به ساعت بیولوژیک این جانور است.
در این تحقیقات آمده است در حقیقت سوسکها میتوانند یاد بگیرند حتی با وجود اینکه نمیتوان گفت این حشرات دارای میانگین هوشی بالایی هستند اما ساعات مختلف جسمی این موجودات بر توان یادگیری آنها تاثیر دارد.
محققان در این بررسی که دو سال به طول انجامید و نتایج آن در مجله انجمن ملی علوم منتشر شد، دریافتند سوسکها از بوی فلفل بیزارند اما بوی وانیل را دوست دارند.
محققان در این بررسی صدها سوسک را در ساعتهای مختلف روز آموزش دادند و آنها را آزمایش کردند تا دریابند که زمان چه تاثیری بر روی یادگیری آنها دارد.
سوسکهایی که در بعد از ظهر و در شب آموزش دیده بودند تمایل داشتند که از آموخته خود تا چند روز استفاده کنند اما سوسکهایی که در صبح آموزش دیده بودند نمیتوانستند چیز جدیدی یاد بگیرند و آن را به خاطر بسپارند.
ما از اینکه سوسکها در صبح تا این مقدار از یادگیری عاجزند تعجب کردیم و این سوال برای ما به وجود آمد که چرا این جانور در این ساعت از روز نمیتواند یاد بگیرد، ما این را نمیدانیم.
این تحقیقات میتواند شناخت درباره ارتباط بین ساعتهای بیولوژیک و حافظه و یادگیری دیگر جانواران و انسان را افزایش دهد