وظیفه جوانان ازمنظر امام خمینی (ره)
یک جوان مسلمان ایرانی، چه وظیفه ای در قبال نهضت امام دارد؟ امام خمینی (ره) از جوانان چه انتظارات و خواسته هایی داشتند؟
پاسخ: روحیۀ کمال خواه و حقیقت جوی جوانان که زمینۀ آمادگی و پذیرش کسب فضایل و ارزشها را فراهم می کند. مروری بر دوراندیشی ها و درایت حضرت امام که بزرگترین رویداد تاریخ را به همت جوانان به وجود آورد، نشان می دهد که این قشر، همواره مورد توجه و عنایت حضرت امام (ره) بودند.
حضرت امام از نیروی پویای جوانان در جهت سقوط نظام استبدادی، دفاع از میهن اسلامی و بازسازی کشور بهره فراوان گرفت و به فردای نسل جوان و کار آمدی آنان در پهنۀ کوششهای متنوع و انسان دوستانه امید زیادی داشت و جوانان را به منزلۀ ذخیره عزت و اقتدار کشور تلقی میکرد.
بدین جهت، همواره نگران آتیه و سرانجام جوانان بود که خدای ناخواسته با کوله باری از عشق و فداکاری، در ورطۀ غرور و خودبینی سقوط ننمایند. بر این اساس در آثار امام و به ویژه در وصیتنامه سیاسی ـ الهی ایشان، همواره شاهد وصایای زیر به جوانان هستیم:
1- توصیه به وقف دوران جوانی در راه خداوند و اسلام و جمهوری اسلامی
-2حفظ استقلال، آزادی و ارزش انسانی
-3تلاش و کوشش در جهت حفظ کشور
4-همراهی با محرومین جامعه
امام خمینی (ره) با ابراز محبت به جوانان میفرمود:
من به شما ارادت دارم، اخلاص دارم، دوستی دارم، شما از خود من هستید و من از خود شما. ان شاءالله موفق باشید، مؤید باشید. جدیت کنید در تحصیل، جدیت کنید در یاد گرفتن معارف الهیه، جدیت کنید در اینکه خودتان را خوب بار بیاورید. خدا حفظتان کند. (صحیفه امام، ج 6، ص 386)
ایشان در همین رابطه، به آنها توصیه میکند:
هان ای عزیز! از خواب بیدار شو. از غفلت تنبه پیدا کن و دامن همت به کمر زن و تا وقت است فرصت را غنیمت بشمار و تا عمر باقی است و قوای تو در تحت تصرف تو است و جوانی بر قرار است و اخلاق فاسد بر تو غالب نشده و ملکات رذیله بر تو چیره نگردیده چارهای کن و دوایی برای رفع اخلاق فاسده و قبیحه پیدا کن(شرح چهل حدیث، حدیث 25، ص 24 )
Khomeini.irبرگرفته ازسایت