طرز تهیه آبگوشت مخصوص کرمان
طرز تهیه آبگوشت مخصوص کرمان
برنج یک قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی یک و نیم قاشق غذا خوری
نمک و زرد چوبه به میزان لازم
لیمو عمانی یک عدد کوچک
پیاز بزرگ یک عدد
سیب زمینی متوسط ۴ عدد
پر زرد آلو خشک شده یک سوم پیمانه
پر خشک شده به یک پیمانه سر خالی
لوبیا چیتی نصف پیمانه
گوشت گوسفند با کمی دنبه نیم کیلو
نخود یک پیمانه پر
ترخون و جعفری خشک:به مقدار دلخواه
ابتدا نخودها را می شوریم و درون کاسه ای از آب میریزیم تا خوب خیس بخورد ،همینطور لوبیاها در کاسه ای دیگر میخیسانیم ،درون کاسه ای دیگر پر زرد آلوی خشک را خیس میکنیم،بعد از اینکه نخود ها خوب خیس خورد نصف نخود ها را درون هاون میکوبیم،درون همان هاون حاوی نخودها پیاز را خرد کرده و با نخود ها میکوبیم،آنقدر میکوبیم که نخودها و پیاز ها یک دست شود،بعدقابلمه را تا نصف بیشتر آن پر از آب میکنیم،یک قاشق مربا خوری زردچوبه درون آب داخل دیگ میریزیم،حالا گوشت را درون قابلمه می اندازیم و میگذاریم آب جوش بیاید،بعد از جوش آمدن آب نخود های کوبیده شده به همراه پیاز را درون دیگ میریزیم،حالا پر زرد آلو را هم درون هاون میکوبیم،حالا پر به خشک شده،برنج ،لوبیا خیس خورده،نصف نخودهایی خیس خورده و کوبیده نشده،لیمو عمانی،و پر زرد آلو کوبیده شده را درون قابلمه میریزیم در قابلمه را بسته،و بعد با حرارت متوسط می گذاریم بپزد، حالا درون قابلمه ای جداگانه رب گوجه فرنگی را درون روغن سرخ میکنیم و بعد ترخون و جعفری خشک خیس خورده را از آب میگیریم درون رب گوجه ها کمی سرخ میکنیم حرارتش باید کم باشد چون رب گوجه زود می سوزد،بعد سیب زمینی ها را داخل رب گوجه ها ریخته و به اندازه ای که آب روی آنها را بپوشاند آب میریزیم،زیر شعله را زیاد کرده آب آن که جوش آمد شعله را کم کرده و سر قابلمه را میگذاریم تا سیب زمینی ها با حرارت ملایم بپزد،باید مواظب بود که سیب زمینی ها له نشود آنها باید بعد از پختن کمی سفت باشند نه خام،بعد پخت زیر شعله را خاموش میکنیم ومنتظر آماده شدن آبگوشتمان میشویم،بعد از گذشت مدت زمان پخت آبگوشت،ابگوشت را درون محتویات درون قابلمه میریزیم،حالا زیر قابلمه را روشن کرده و آرام مواد داخل قابلمه را هم میزنیم،تا با رب گوجه مخلوط شوند،نمک غذا را اندازه کرده و حالا غذای ما آماده صرف شدن است.