طب سنتی علیه یبوست (1)
مصرف خاکشیر، زیتون، کاهو، کرفس، گشنیز و عرق کاسنی با عسل در رفع یبوست موثر است.
یبوست از دیدگاه طب سنتی «ام الامراض» یا «مادر بیماریها» است. به همین دلیل است که در مراجعه به مطبهای متخصصان طب
سنتی، یکی از اولین پرسشها این است که «آیا شکمتان خوب کار میکند یا نه؟»
حتی گفته میشود بسیاری از بیماریهای روانی، کجخلقیها، عصبانیتها و… نیز ریشه در یبوست دارند، بنابراین برای داشتن
زندگی سالم، لازم است حتماً به درمان و پیشگیری از این بیماری بپردازیم، اما گاهی یبوست نسبت به درمانهای معمول مقاوم است
و حتی با مصرف ملین هم برطرف نمیشود. در این صورت چاره کار چیست؟ دراین مطلب پاسخ این پرسش را خواهید گرفت.
راهکار درمانی شماره 1: ورزش
با پیادهروی به جنگ یبوست بروید! یکی از دلایل اصلی ابتلا به یبوست، کمتحرکی و ورزش نکردن است. به گفته بوعلی سینا، اگر
مداوم ورزش کنید، هیچگاه دچار یبوست نخواهید شد. البته منظور ورزشهای سنگین نیست چراکه برخی از ورزشها میتوانند باعث
یبوست شوند. بهترین فعالیتهای فیزیکی برای رفع یبوست، پیادهروی، دوچرخهسواری و حرکتهای تقویتکننده عضلات شکم
هستند. درواقع ورزش کردن و قرار گرفتن در هوای آزاد، نوعی ملین طبیعی محسوب میشود.
راهکار درمانی شماره 2: توجه به مصلحات
هر غذایی را به جایش بخورید! تغذیه نامناسب، مصرف غذاهای خشک و خوراکیهای ناسازگار با مزاج از دیگر دلایل بروز یبوست
هستند. علاوه بر اینها باید به مصلحات و تدابیر تعیینشده برای مصرف خوراکیها در هر منطقه از کشور توجه کرد. مثلاً اگر
مازندرانیها برنج مصرف نکنند، دچار یبوست میشوند درحالیکه ساکنان تهران ممکن است با خوردن برنج یبوست بگیرند یا اگر
ماهی در مازندران خورده شود، مشکلی ایجاد نمیکند اما اگر در یزد مصرف شود، ممکن است یبوست و نفخ را به دنبال داشته باشد.
در طب سنتی، اعتقاد بر این است که مصرف بعضی خوراکیها مثل بادمجان، عدس، گوشتهای نمکسود شده، ماهیهای شور،
شیرینی، قهوه، شکلات، چای پررنگ، سبزیهای تند، خوراکیهای ترش و قابض مثل آبغوره، فستفودها و غذاهای آماده
و همچنین آب یخ میتواند باعث یبوست شود
راهکار درمانی شماره 3: اصلاح عادتهای غذایی
هر لقمه را 30 بار بجوید! تند غذا خوردن باعث ایجاد تشنگی و یبوست میشود و آهسته جویدن و صرف غذا با آرامش خاطر به
پیشگیری از یبوست، چاقی و کبد چرب کمک میکند، بنابراین بهتر است هر لقمه غذا را 30 تا 40 بار بجوید و بعد قورت دهید. این کار
باعث سیری زودرس، کم شدن حجم غذای مصرفی و هضم بهتر مواد غذایی نیز میشود. علاوه بر اینها، توصیه میشود تا وقتی
گرسنه نشدهاید، غذا نخورید. روی هم خوردن مواد غذایی مختلف نیز باعث سوءهاضمه میشود.