تغذیه افرادی که مبتلا به پوکی استخوان هستند
در مراحل ابتدایی افراد هم از نظر دارویی منابع ویتامین D، کلسیم و سایر مواد مغذی مانند ویتامین K، منیزیم و… را دریافت میکنند و هم از نظر تغذیهای به آنها آموزش داده میشود که در برنامه غذایی مقدار کافی لبنیات، پروتئینهای حیوانی و گیاهی به نسبت مناسب و مکملهای ویتامین D را بگنجانند. در ضمن برنامه مرتب ورزشی هم داشته باشند و در محیطهای غیرآلوده از نور آفتاب استفاده کنند.
یکی از منابع مناسب کلسیم و اسیدهای چرب مورد نیاز، مغزهایی مانند بادام، کنجد و پسته است. همینطور مصرف ماهیها بهویژه ماهیهای چرب که ویتامین D کافی داشته باشند، توصیه میشود. ماهیهای استخواندار مانند ساردین هم منابع بسیار خوب کلسیم هستند و مصرف آنها بسیار توصیه میشود. البته در حال حاضر این ماهیها کمی در کشور ما گران هستند و همین موضوع مقدار مصرف را پایین میآورد. در میان سبزیجات نیز خانواده کلم، گلکلم و کلمپیچ از منابع خوب کلسیم محسوب میشوند.