بلوبری استخوانها را تقویت میکند
بلوبری برای ایرانیها چندان شناخته شده نیست اما دانستن خواص بیشمار آن خالی از لطف هم نیست. گویا در فارسی به آن قرهقاط میگویند. بلوبری نوعی گیاه گلدار با میوهای توت مانند به رنگ آبی تیره یا بنفش است. این میوه بومی شمال امریکا بوده و گلهای این گیاه به صورت توپی، سفید رنگ و صورتی رنگ پریده یا قرمزمی باشد.
بلوبری به خاطر آنتی اکسیدانهای فراوانی که دارد تأثیر زیادی روی سلامتی انسان میگذارد. از این گذشته در لیست مواد غذایی ارزیابی شده قدرت آنتی اکسیدانی بلوبری در جایگاه سوم قرار دارد. در واقع قدرت آنتی اکسیدانی هر 100 گرم بلوبری با پنج واحد از برخی میوه و سبزیجات برابری میکند. اما بر اساس گزارش Medical New Today، پلیفنولهای موجود در این میوه که رنگ آبی، ارغوانی و قرمز به آن میدهد به ساخت استخوانهای محکم کمک میکند.
محققان با آزمایش روی موشهای آزمایشگاهی دریافتند موشهایی که بلوبری خوردهاند در مقایسه با موشهایی که از این میوه محروم بودهاند استخوانهای محکمتری داشتهاند. اما آیا بلوبری همین تأثیر را روی انسانها نیز دارد؟ این سوالی است که باید از محققان پرسید و آنها را به مطالعه و کشف این موضوع سوق داد. اگر این ادعا اثبات شود، مصرف منظم بلوبری از پوکی استخوان پیشگیری میکند.