اثر انگشتان معجزه خداوند....
اثر انگشت يکسان وجود ندارد!
زماني که براي اولين بار انگشتنگاري براي تشخيص هويت به کار رفت، بعضي از وکلاي دادگستري ايراد گرفتند که ممکن است آثار انگشتاني پيدا کرد که يکسان باشند ولي فرانسيس گالتون، انسانشناس معروف انگليسي در جست و جوهاي خود راجع به اثرانگشت و موضوع وراثتي بودن آن به اين نتيجه رسيد که نقوش سرانگشت توارثي نيست و در کتاب آثار انگشتان از طريق علوم رياضي ثابت کرد که ممکن نيست بتوانيد اثرات انگشت مشابه بيابيد. پس از گالتون نيز دانشمند ديگري به نام فورژ و در سال 1792 مطالعهاي را روي خانوادههايي که ازدواج فاميلي در آنها رسم بود، آغاز کرد و تا سه نسل پيش رفت اما در نهايت به اين نتيجه رسيد که اثرات انگشت مشابه وجود ندارد.
آيا اثرانگشت پس از تولد تغيير ميکند؟
برخي از دانشمندان معتقدند اثر انگشت نوزادان در اثر تماس با اشياي گوناگون ممکن است تا حدي دچار تغيير شود اما مقايسه اثرانگشت زمان طفوليت اشخاص با اثر انگشت دوران بلوغ آنها نشان ميدهد هيچ تغييري در اين ميان به وجود نميآيد. در سال 1756، محققي آلماني به نام داکر در شهر جبيسن عکس اثر انگشت و کف دست خود را در سن 34 سالگي، 41 سالگي و 85 سالگي گرفت. مقايسه اين سه عکس نشان داد هيچ تغييري در شکل اثر انگشت يا شيارهاي کف دست با گذشت زمان به وجود نميآيد.
آيا امکان دارد اثرانگشت در اثر بيماري يا حادثه از بين برود؟
تحقيقات بيشمار دانشمندان نشان داده است طرح خطوط سرانگشتان تحت تاثير امراض مختلف قابل تغيير نيستند. تنها فاصله بين خطوط سرانگشتان در افرادي که مبتلا به مرض فلج استخوان و آکرومگالي ميشوند کمي تغيير ميکند و بهطور استثنا تنها اثر انگشت افراد مبتلا به برص يا پيسي از بين ميرود. در صورتي که پوست روي انگشت بسوزد يا زخم شود پس از بهبودي مجددا طرح سرانگشتان به همان شکل سابق با تمام جزييات نمايان ميشود حتي اگر جاي زخم بسيار ضخيم باشد نيز پس از بهبودي اثرانگشت مجددا شکل ميگيرد. جالب است بدانيد حتي جراحي پلاستيک نيز سبب از بين رفتن اثر انگشت يک شخص نميشود.