آئین همسر داری
زمینه ارتباط
زمینه های ارتباطی اشخاص در طول زندگی شان به وجود می آید وبرتمام روابط آن ها تآثیر می گذارد. ارتباط در خانواده پدری از فرهنگ، جنسیت،چگونگی برقراری رابطه با دیگران وتجربه های روابط صمیمانه پیشین، سرچشمه می گیرد. این که تفاوت در زمینه های ارتباطی به ایجاد رابطه بهتر کمک می کند یا از کیفیت آن می کاهد، بستگی به آگاهی طرفین دارد. هنگامی که از زمینه ارتباطی همسر خود، آگاهی نداریم، به اشتباه تصور می کنیم که زمینه ای چون ما دارد، ولی این تصور، آشکارا مشکل ساز می شود.
در روابط صمیمانه، جنسیت یکی از رایج ترین تفاوت ها در زمینه ارتباط است. برای نمونه، بسیاری از زوج ها نمی دانند که زن ومرد از دو شیوه ارتباطی متفاوت استفاده می کنند. بیشتر مردها بر این باورند که وقتی کسی مشکلش را برای آن ها مطرح می کند، انتظار برطرف شدن آن رادارد وبه همین دلیل، بی درنگ راه حلی برای مشکل ارائه می دهند. از سوی دیگر ، بیشتر زن ها بر این باورند که در میان گذاشتن مشکلات خود با دیگران، حتی اگر مشکل آن ها را حل نکند، راهی برای پیوند جویی ورسیدن به احساس حمایت است. بی توجهی به این موضوع، در بیشتر موارد سبب ایجاد ناراحتی می شود؛ زن از مشکلاتش شکایت می کند ومرد راه حل نشان می دهد.
در این شرایط، هرگز عجیب نیست اگر زن احساس کند که همسرش به سخنان او گوش نمی دهد ومرد هم به این نتیجه برسد که همسرش تنها قصد شکایت دارد؛ زیرا هرگز به راه حل های پیشنهادی او اهمیت نمی دهد، ولی زوج آگاه از تفاوت زمینه های ارتباطی زن ومرد، گرفتار این برداشت نادرست از ارتباط نمی شود؛ زیرا هر دو از منظور دیگری آگاهی دارند. وقتی شما وهمسرتان از تفاوت های یکدیگر در زمینه ارتباطی آگاه باشید، این تفاوت ها، مشکلات کمتری ایجاد می کنند وبه زندگی، علاقه وتنوع بیشتری می بخشند.
زمینه ارتباطی هر فرد، همانند عینکی است که از پشت آن به همه رویدادهای زندگی می نگرد. اگر زن وشوهر بدانند از چه عینک هایی استفاده می کنند، به راحتی می توانند واقعیت ها را از برداشت خود از واقعیت ها تشخیص دهند.
با ادامه مطالب با ما همراه باشید…
مشاهده شده درکتاب روابط سالم در خانواده/سید داوود حسینی/ص20