آئین همسر داری
عوامل مؤثر در ایجاد روابط سالم
1. شناخت حقوق متقابل
در خانواده سالم، طرفین به تعهدات خود پای بندندو دربرابر لغزش ها، حساسیت های نابخردانه نشان نمی دهند.چه بسا خانواده هایی هستند که در اثر ناآگاهی از ضوابط وحقوق یا بی توجهی به اصو ل زندگی مشترک، همواره دچار درگیری واختلافند وفرصت عمر راکه باید صرف خودسازی شود،در راه مشاجره واختلاف ها از دست می دهند.
در زندگی زناشویی، اصل بر مودت، صفا وایثارگری است، ولی نباید فراموش شود که اندازه خواسته ها وتلاش ها نمی تواند بی حساب وبر پایه سلیقه های شخصی باشد. اگر شمابخواهید در زندگی زناشویی ودر کنار همسر،حقی را به خود اختصاص دهید، ناگزیرید همان حق را برای همسرتان نیز قائل باشید وبی گمان،تاهنگامی که شما حق شوهر رابه جا نیاورده اید، نمی توانید توقع ادای آن را از او داشته باشید.
شناخت حقوق متقابل وتوجه به این حقیقیت که پذیرش حقی برای یک فرد، برای طرف مقابل ، تکلیف آور است، زندگی را از زوایای تاریک بیرون می آورد وابعاد وظایف همسران را روشن خواهد کرد.
آگاهی به حقوق و وظایف خود، مقدمه عمل است واز بسیاری اختلاف ها ودر گیری ها میان آن دو پیشگیری می کند.
الف)تأثیر آشنایی به حقوق یکدیگر بر ایجاد روابط سالم
تعیین حقوق، روابط را بر پایه ضوابط استوار، ومرز توقع ها را مشخص ومعلوم می کند وباعث می شود که هر کس از دیگر افراد خانواده، توقعی بیش از اندازه نداشته باشد.
همچنین سبب می شود که هر کس بر اساس ضوابطی، کار وبرنامه ای را برای خود معین کند و از آن مرز فراتر نرود. در این صورت، روابط خانوادگی محکم وبا ثبات می شود، احترام ها، تصمیم ها، وبرنامه ریزی ها ضابطه دار می شوند، همراهی وتعاون در پی آن معنا پیدا می کند، امیال وخواسته ها محدود می شوند وافراد در مسیر شرع گام بر می دارند.
اگر انسان، همسر خویش راامانتی الهی بداند وبا رعایت حقوق او، زمینه آرامش وامنیت فکری وروحی_روانی را در منزل پدید آورد، همسر او هم می توانند بانیروی کامل وافکاری سالم وروحیه ای پرنشاط، وظیفه همسری را به جا آورد ومحیطی آرمانی برای تکامل یکدیگر وپرورش و رشد نسلی پاک فراهم کند.
مشاهده شده درکتاب خانواده ونقش بنیادین آن/ علی قائمی/ص152
با ادامه مطالب با ما همراه باشید…