10 قطعنامه جدید برای خانواده ها
چرا دنبال تغییری برای شروع یک زندگی خانوادگی بهتر نیستید؟10 کاری که در ادامه،بیان میشود کمکی است در جهت شاد کردن کانون خانواده.
پر کاری را متوقف کنید
این آسان ترین راه حل است.بجای تعهد به برنامه ها و وظایف گوناگون چرا برنامه های موثرتر و کم تر را درست اجرا نکنیم؟بهتر است سرگرمی و فعالیت هایمان را دسته بندی کنیم. و درون تقویم روزهایی از هفته را آزاد بگذاریم نه بدین معنی که کل روز،بلکه تنها ساعاتیی از آن روزها را به خانواده اختصاص دهیم بطور مثال عصر های چهارشنبه را برای وقت گذرانی به خانواده خود اختصاص دهید.
حداقل دو بار در هفته را به شام خانوادگی اختصاص دهید
اگر می توانید وعده های غذایی خود را بصورت خانوادگی میل نمایید ولی در صورتی که همیشه اینکار برایتان میسر نیست حداقل 2 وعده غذایی را در هفته خانوادگی میل نمایید.تحقیقات نشان میدهد که این امر باعث تشویق کودکان به خوردن غذای سالم(میوه جات و سبزیجات) میشود و از طرفی نزدیکی اعضای خانواده به هم را نیز بیشتر میکند.
سیم برق را بکشید
بسیاری از ما بسیاری از وقت و عمرمان را با تکنولوژی های گوناگون سپری میکنیم از گوشی های تلفن،کامپیوتر ،تلویزیون و ….روزهایی از هفته و یا ساعاتی از هفته را بدون این تکنولوژی ها باشید و زمان آن را صرف کشتی گرفتن،غذا پختن، پیاده روی،هنر،مطالعه و یا صحبت کردن نمایید.
به کاوش بپردازید
برای آموختن نکات به کودکانتان همیشه نیاز نیست آنها را مجبور به خواندن کتابهای جورواجور نمایید کافیست ازخانه خارج شده و نکات و مسایل بسیاری را به کودکان خود بیاموزید.خیلی از ما به رستوران ها،کافی شاپها، و مغازه هایی میرویم که بارها و بارها از آنها خرید کرده ایم بهتر است پا را فراتر گذاشته و به جاهای دیگری هم برید باور کنید رستوران ها ومغازه های زیادی هستد که شما هوز به آنجا نرفته اید.آنها را هم امتحان کنید.
ایجاد انگیزه
روحیه خوب بودن و کمک کردن را در کودکان خود تقویت کنید.مثلا کارهای خیر خواهانه مثل کنک کردن و ی جمع کردن کمک به خیریه ها و یا انجام یک عمل مثل فروختن نقاشی برای کمک به افراد نیازمند.
خودتان بسازید و کمتر خرید کنید.
با صرف هزینه کمی میتوان اینکار را انجام داد.پس چرا دنبال ساختن چیزهایی برای خود نیستید؟بطور مثال بجای خریدن کارت تولد میتوانید خودتان کارت تولدی زیبا بسازید و بجای خریدن کیک چرا خودتان آ« را درست نکنید؟
از بچه هایتان در مورد اهدافشان سوال کنید.
به زور بر اساس علایق خود برای بچه ها برنامه ریزی نکنید.از بچه ها بخواهید تا بگویند دوست دارند مثلا در سال جدید به چه چیزی دست پیدا کنند.مثلا پیدا کردن مهارت در فوتبال،توانیی شنا،نقاشی کشیدن و … و شروع به برنامه ریزی نمایید تا آنها را به خواسته هاشان برسانید.اهداف نباید خیلی سخت و پیچیده باشند باید طوری باشند که با کمک به آنها بتوانند به آن دست یابند این امر سبب بالا رفتن اعتماد بنفس آنها میشود.دستاوردها هر چند ممکن است ناچیز باشند ولی بسیار بسیار ارزشمند خواهند بود.
کودکان را در تصمیم گیری های خود سهیم کنید
این بدین معنی نیست که با کودکان در هنگام تغییر شغل و یا خرید خانه مشورت کنید.اما حداقل یک فرصت به اعضای خانواده میبایست داده شود تا هر کدام به تنهایی د رمواردی تصمیم گیری نمایند. مثلا هر جمعه دور هم جمع شوید و هر بار شخصی از اعضای خانواده برای آن روز برنامه ریزی کند.مثلا رفتن به باغ وحش، بازی دسته جمعی درون حیات، رفتن به پیک نیک و …
شجره نامه خانوادگی خود را بکشید
با هم بودن یک یا دو روز در ماه برای ساختن شجره نامه خانوادگی برای کلیه اعضای خانواده رضایت بخش خواهد بود. بهتر است هر فرد از خانواده وظیفه جمع آوری اطلاعات و عکس فرد خاصی را بعهده بگیرد.پس از یکسال شما چیز شگفت آوری خواهید داشت و به طور جذابی به کودکانتان کمک میکنید تا شجره نامه خود را بشناسند.
توجه به طبیعت
ما هر روز از خانه به مدرسه و به محل کار می رویم و خیلی از اوقات به طبیعت اطرافمان توجه نمی کنیم.حداقل هفته ای یکبار با خانواده از طبیعت لذت ببرید مثلا به پیاده روی بروید، با بچه هایتان برای دیدن غروب خورشید بروید و …