چای نعناع علاج گرمای تابستان!
در روزهای گرم و بلند تابستان سراغ نوشیدنیهای یخدار نروید! یکی از بهترین نوشیدنیها برای رفع عطش و حفظ تعادل بدن در این روزهای داغ چای نعناع است. چای نعناعِ گرم مانع از گرمازدگی میشود.
چای برگ نعناع نه تنها خوش طعم است، بلکه خواص بسیاری نیز دارد. به عنوان مثال این نوشیدنی در روزهای گرم تابستان بدن را از درون خنک میکند.
متخصصان آلمانی توصیه میکنند در طول یک روز گرم هر ازگاهی یکی دو جرعه چای نعناع بنوشید.
در این روزها نوشیدن مایعات کافی برای حفظ تعادل بدن ضروری است. پروفسور فرانک کولیکس، رئیس بخش تخصصی گوارش کلینیک هلیوس برلین توصیه میکند در این روزها آب، چای نعناع، آبمیوه رقیق بنوشید و از نوشیدنیها بسیار سرد و یخدار پرهیز کنید.
ورود مایعات بسیار سرد به درون دستگاه گوارش موجب تولید گرمای بیشتر در بدن میشود تا تعادل دما حفظ شود. در نتیجه تأثیر خنککنندگی این نوشیدنیها پایدار نخواهد بود.
پروفسور کولیکس به آنهایی که شبهای گرم خوب نمیخوابند هم توصیه میکند به جای غذاهای سنگین، سالاد، سبزیجات، میوه یا ماست برای وعده عصرانه یا شام مصرف کنند و قبل ازخواب دوش آبولرم بگیرند. سالمندان و افرادی که اضافه وزن دارند هم باید تا جایی که میتوانند از آفتاب مستقیم پرهیز کنند.
به گزارش دویچهوله، برای تهیه چای نعناع کافیست برگ تازه نعناع را خرد و آن را در آبجوش پنج تا ۱۰ دقیقه دم کنید.
خواص گل نرگس
بوئیدن گل نرگس را در زمستان به تأخیر نیاندازید
چون استشمام آن زکام را برطرف می کند.
مشاهده شده در کتاب طب وبهداشت از امام علی بن موسی الرضا-علیه السلام-/نصیر الدین امیر صادقی/ص72
یلدا بیشتر به فکر سلامتی خود باشیم
پیامبراکرم صلی الله علیه واله میفرمایند:برشما باد میوه در هنگام روی کردنش(در فصلش) چرا که در این هنگام مایه سلامت تن و از میان رفتن اندوه است؛نیز آن را در هنگام پشت کردنش(غیرفصلش) واگذارید که در این هنگام دردی برای تن است.
طبق فرمایش امام صادق علیه اسلام در کتاب توحید مفضل زمان رسیدن میوه هابا زمان احتیاج بدن هماهنگ بوده و خوردن میوه های غیر فصلی مضر میباشد.(مشاهده شده در کتاب طب سنتی اسلامی/مهدی برزو/صفحه103)
حال کمی اندیشه کنیم چرا باید هندوانه را که فصل استفاده از آن تابستان ودر گرما است بر سر سفره یلدا ودر زمستان قرار دهیم؟
آیا این کار برای بدن مضر نمی باشد؟
چرا که ممکن است بیماری ای ایجاد کند که ما را تا آخر زمستان درگیر کرده عمر ومال را هدر دهد؛بهتر نیست انار را جایگزین کرده و از آن لذت ببریم؟
???? عوامل هلاكت آدمى
امام حسن مجتبی علیه السلام:
هَلاكُ النّاسِ فى ثَلاث: أَلْكِبْرُ، أَلْحِرْصُ، أَلْحَسَدُ.
فَالْكِبْرُ هَلَاكُ الدِّينِ وَ بِهِ لُعِنَ إِبْلِيسُ
وَ الْحِرْصُ عَدُوُّ النَّفْسِ وَ بِهِ أُخْرِجَ آدَمُ مِنَ الْجَنَّةِ
وَ الْحَسَدُ رَائِدُ السُّوءِ وَ مِنْهُ قَتَلَ قَابِيلُ هَابِيلَ.
⚡️هلاكت و نابودى مردم در سه چیز است:كبر، حرص، حسد.
تكبّر كه به سبب آن دین از بین مى رود و به واسطه آن، ابلیس، مورد لعنت قرار گرفت.
حرص كه دشمن جان آدمى است و به واسطه آن آدم از بهشت خارج شد.
حسد كه سررشته بدى است و به واسطه آن قابیل، هابیل را كشت.
???? بحار الانوار(ط-بیروت) ج 75 ، ص 111
معاشرت با فرزند
رسول خدا (صل الله علیه و آله)فرمود : هنگامي كه پدر به فرزند نگاه كند و او را خوشحال كند مثل اين است كه بنده اي را آزاد كرده سوال شد حتي اگر 360 بار نگاه كند ؟فرمود:الله اكبر ((كنايه از اينكه بله ،خدا بزرگتر از اين هاست)). (بحار الانوار 74/80)
پيامبر اكرم (صل الله علیه و آله)هر روز صبح نسبت به فرزند ونوه هايش اظهار لطف ومهرباني مي كردند ودست بر سرشان مي كشيد. (بحار الانوار 104/99)
امام صادق (علیه السلام) فرمود : عدالت را بين فرزندانتان مراعات كنيد ،همانطور كه دوست داريدآن ها در نيكي واظهار مهرباني بين شما به عدالت رفتار نمايند.(بحار الانوار 104/92)
امام صادق (علیه السلام) فرمود : فرزندان خود را احترام كنيد وآن ها را خوب تربيت كنيد تا خداوند شما را بيامرزد.(بحار النوار 104/95)
معاشرت با پدر ومادر
ابي ولاد حناط مي گويد : از امام صادق (علیه السلام) سوال كردم درباره آيه 83 سوره بقره ((وباالوالدين احسانا))فرمود:نيسكي به پدر ومادر اينست كه با آن ها خوشرفتاري كني ونياز آن ها را قبل از در خواست آن ها بر طرف كني تا مجبور به در خواست نشوند . (بحار الانوار،74/79)
رسول خدا (صل الله علیه و آله) فرمود : هركس دوست دارد عمرش افزون وروزيش فراوان باشد به پدر ومادرش صله واحسان كند اين كار او اطاعت خداست وهمين طور با خويشان خود صله رحم بجا آورد. (بحار الانوار 74/85)
رسول خدا (صل الله علیه و آله) فرمود : خشنودي خدا با خشنودي پدر ومادر وخشم او با خشم پدر ومادر است.بحار الانوار 74/80
رسول خدا (صل الله علیه و آله) فرمود : نگاه كردن فرزند به پدر ومادرش از روي محبت عبادت محسوب مي شود .(بحار الانوار 74/80)
معاشرت بامردم
رسول خدا (صل الله علیه و آله) فرمود : دانا ترين مردم كسي است كه با مردم بيشتر مدارا كند وخوارترين مردم كسي است كه به مردم اهانت كند .(بحار الانوار75/52 )
امير المومنين (علیه السلام)از رسول خدا (صل الله علیه و آله)نقل مي كند كه فرمود: سرآغاز عقل وخردمندي بعد از ايمان به خدا اظهار محبت به مردم ودوستي با آنان است .
امام علي (علیه السلام) فرمود : خداوند دوست دارد آن مسلماني را كه آنچه براي خود مي خواهد براي برادر ديني اش هم بخواهد و آنچه را براي خويشتن نمي خواهد براي او هم نخواهد.
(محاسن برقي ،ج 1ص10 )
امام صادق (علیه السلام) فرمود : هركس براي خدا از برادرش ديدار كند ،خداوند عزوجل مي فرمايد ،مرا ديدار كرده اي وثواب تو بر منست وبه ثوابي جز بهشت براي تو راضي نمي شوم .(اصول كافي،3/255)
حدیث تندرستی
رسول خدا - صلی الله علیه وآله- می فرماید:
از سرِمشک (وظروفی مانند پارچ) آب ننوشید.
مشاهده شده درکتاب مفاتیح الحیاة/آیت الله جوادی املی/ص137